Denk buiten de marketing box, 10 snelle en nieuwe ideeën voor 2017

De vakanties staan alweer om de hoek. In die tijd in van het jaar is het belangrijk om een aantal creatieve marketing ideeën te hebben om uw jaar goed af te sluiten. Als u ook nog in een herfst dip zit, probeer dan een paar van deze nieuwe en interessante marketing manieren om nog extra klanten te trekken voor uw bedrijf.

 

Denk buiten de marketing box

  1. Maak een gepersonaliseerde kalender voor uw klanten, Blijf in de gedachte van uw klanten door op elke maand pagina iets inspirerend te vertellen voor hun of hun bedrijf.
  2. Geef uw klanten een geschenk om uw waardering te tonen, dit kan een geschenk zijn zoals een schoonmaak set voor hun telefoonscherm of iets dergelijks. Als u iets geeft dat handig is voor de ontvanger en van goede kwaliteit is zal de klant niet alleen blij zijn. Maar het ook gaan gebruiken en andere hierover vertellen.
  3. Geef een waardebon weg, met een waardebon geeft u uw klanten meer flexibiliteit. Plaats de waardebon dicht bij de check-out om zo meer impuls verkopen te genereren. Waardebonnen van bijvoorbeeld Starbucks of Bol.com worden goed ontvangen.
  4. Ga met uw klanten lunchen in plaats van een groot feest. Zorg dat u en uw klant een goede tijd heeft en niet over zaken gaat praten. Dit kan voor een betere relatie zorgen met de klant wat uiteindelijk voor meer deals kan zorgen.
  5. Verzorg een kerstdag op het werk. Een dag waar de kerstman aanwezig is voor foto’s. als uw doelgroep ook kinderen bevat is dit natuurlijk een groot succes.
  6. Geef winkelaars een massage. Uw kunt een masseuse inhuren in uw winkel en uw klanten een korte, gratis massage aanbieden.
  7. Werk samen met een lokaal bedrijf, werk samen met lokale winkels om coupons weg te geven in de tasjes. Dit is een goede manier om meer samen te gaan werken met de bedrijven om uw heen.
  8. Sponsor een lokaal evenement, tijdens deze tijd van het jaar zijn er veel organisaties die een loopwedstrijd of evenement organiseren. Kies er een uit die u leuk vindt en koppel uw bedrijf aan dit evenement.
  9. Werk samen met een lokaal goed doel. Plan een event samen met het goede doel waar u en uw medewerkers vrijwillig aan meewerken.
  10. Organiseer een member sale, door middel van een member sale kunt u uw trouwe klanten laten zien hoeveel u deze waardeert. Creëer een speciale uitnodiging voor uw gasten waarmee u hun waardering toont. Geef ook kleine geschenken weg om hun de avond te laten herinneren.

Leave a Reply