Snel in slaap vallen

In slaap vallen _ HANA

Strategieën voor het slapen gaan

Snel in slaap leren vallen, klinkt moeilijk, toch? Probeer deze strategieën – alles wat je nodig hebt is een bed…

Soms is snel in slaap vallen erg moeilijk en blijf je maar woelen, draaien en nadenken over het niet kunnen inslapen. En dat piekeren lijkt alleen maar erger te worden naarmate de klok verder tikt. Met medicijnen is in slaap vallen natuurlijk simpel, maar er zijn nog veel meer manieren. Een tip van velen is het zwaartekrachtdekbed.

Hier zijn een paar creatieve maar eenvoudige strategieën die je praktisch overal kunt proberen om sneller te snoozen en vannacht nog beter te slapen.

Probeer een verzwaringsdeken

Een verzwaringsdeken is een deken die speciaal ontworpen is om extra gewicht op je lichaam te drukken. Klinkt misschien wel, maar het is een bewezen methode om sneller in slaap te vallen en daarna ook beter te slapen.

De dekens komen in vele soorten en maten en prijsklassen, maar over het algemeen ben je met een paar honderd euro wel klaar.

Doe die telefoon op tijd weg!

Op een bepaald moment, vóór de komst van smartphones, waren de nachten donker en koud. De moderne wetenschap stelt vast dat zowel koele temperaturen als volledige duisternis ideaal zijn om te slapen. Volgens vele experts verstoort het licht van een telefoon (of TV/Tablet) jouw slaaphuishouding.

Door de slaapkamer vrij te houden van kunstlicht en geluid, zorg je niet alleen voor een fijne, donkere slaapomgeving, maar leer je je hersenen ook dat de slaapkamer alleen bedoeld is om te slapen, niet voor sociale media, wereldgebeurtenissen en andere dingen. Dit traint je hersenen om automatisch te ontspannen als je in bed stapt. 

Koolhydraten eten voor het slapengaan

Voor deze tip is een voorafgaande planning vereist, maar een studie
ontdekte dat het eten van koolhydraten vier uur voor het slapengaan mensen hielp sneller in slaap te vallen en beter te slapen. Bij het onderzoek is gekeken naar eenvoudige koolhydraten, die snel en gemakkelijk verteerbaar zijn.

Deze omvatten dingen als witte rijst, wit brood en pasta, en aardappelen (evenals suikerhoudend voedsel). Interessant genoeg vond een Japanse studie alleen slaapvoordelen van rijst en niet van brood of noedels. Zelfs als u koolhydraten probeert te minimaliseren, kan het voor uw slaap het meest gunstig zijn om op zijn minst een portie voor het avondeten te eten.

Zorg voor een matras met de juiste stevigheid.

Er is geen “one size fits all” voor de stevigheid van de matras. Verschillende mensen, afhankelijk van hun slaaphouding, activiteitenniveau, lichaamsmechanica, leeftijd en andere factoren, zullen beter slapen op verschillende niveaus van stevigheid of zachtheid van een matras. Als u de beste nachtrust wilt, is het matras dat het beste past bij uw lichaamstype en slaapstijl.

Leave a Reply